Fördelaktigt att jobba via bemanning som sjuksköterska

30 Sep

Bemanningssjuksköterskor kallas den grupp sjuksyrror som hyrs ut till vårdgivare via bemanningsföretag. Dessa uthyrningar kan antingen ske på kortare sikt eller med en lite längre horisont. När du väljer att jobba via bemanning som sjuksköterska hyrs du in av vårdgivaren för att bemanna upp arbetsplatsen utifrån det aktuella behovet. Att ta på sig denna typ av uppdrag kan vara väldigt fördelaktigt och här förklarar vi varför!

Därför är det fördelaktigt att jobba via bemanning som sjuksköterska

Vi har redan nämnt att det är fördelaktigt att jobba via bemanning som sjuksköterska. Denna ståndpunkt har vi tagit i frågan utifrån att lösningen har följande fördelar för dig som uppdragstagare:

  • Möjligheten till en mer flexibel schemaläggning. Som bemanningssjuksköterska kan du få ett mer flexibelt schema som i högre grad anpassas utifrån dina personliga behov och preferenser. Detta gäller alldeles oavsett om du väljer att ta på dig uppdrag på heltid och därmed tjäna maximalt med pengar eller om du vill jobba deltid. Du kan därmed skapa en bättre balans mellan ditt arbete och ditt fritid med hjälp av denna lösning.
  • Även ett lite mer kortsiktigt uppdrag har sina fördelar. Det finns faktiskt vissa fördelar med att ta på sig även lite mer kortsiktiga uppdrag. Till exempel har du på detta vis möjlighet att testa ett visst schema under en kortare period. Dessutom kan du på så vis justera schemat lite grann över tid utifrån dina behov och preferenser. Detta gör att du i slutändan kan optimera schemaläggningen på det sätt som passar just dig bäst.
  • Möjligheter till bra betalt och utlandsarbete. Två andra fördelar med att jobba via bemannings som sjuksköterska är att du får en bra lön samt möjligheten till utlandsarbete. De svenska bemanningsföretagen betalar nämligen ofta högre löner till sina sjuksyrror än vad landstinget gör. Dessutom har vissa av dessa uppdragsgivare även internationellt, till exempel i Norge. Detta gör att du på så vis kan få möjlighet till utlandsarbete trots att du är anställd av en svensk arbetsgivare.

Som du märker finns det en hel del fördelar med detta upplägg. Kontakta gärna ett bemanningsföretag om du har frågor eller vill veta mer om denna möjlighet!