Nätmode för män

21 Jul

Att handla online är ett nöje för många. Här slipper man att trängas i folkfyllda shoppinggallerior, man slipper köa till omklädningsrum och inte minst stå i långa kassaköer när man väl bestämt sig för ett plagg. På nätet kan man beställa hem de klädesplagg man vill ha, prova dem i lugn och ro hemma och sedan enkelt skicka tillbaka det man inte känner sig nöjd med. Ingen stress, ingen trängsel och inga köer. Nuförtiden går dessutom betalning och leverans smidigare än någonsin förut. Beställer man sina varor idag kan man i många fall få dem levererade redan imorgon eller dagen efter det. Inte nog med det, oftast hittar man samma produkter som i butik men till ett ännu billigare pris och ofta i fler variationer än vad butiken faktiskt erbjuder. Här finns shopping för hela familjen. Det finns obegränsat med val för familjens alla medlemmar, om det så är mamma, mormor eller hunden. Den nyfödde, tonåringen eller hemmet själv som behöver piffas upp. Men något som inte uppmärksammats mycket nog är just det- shopping för herrarna. För i de flesta familjer kan vi väl komma överens om att så ofta är fallet. Det som främst behöver en uppdatering till nutida mode är just mannen i huset!

Herrmode

Män är ju sedan länge kända för att se själva inköpet av kläder som ett motsträvigt arbete som inte tycks behöva ske mer än någon gång om året. Att strosa runt på stan, butik till butik och prova kläder är ingen vanlig förekommande syssla i medelmannens vardag. Då är det väl kanon att nätshoppingen vuxit så stort. Nu behöver man inte ens gå utanför dörren för att piffa till sin garderob en smula. Onlineshopping måste väl så vara drömmen för en dagens man. Frossa bland 1000-tals olika varumärken och designer. Välj med ett enkelt knapptryck storlek, antal och färg. Nu kan man snabbt uppdatera sitt klädförråd och hitta just de kläder som passar i ens smak, utan att behövs leta förgäves bland hyllor och klädställningar. Nu kan shopping vara ett nöje även för män!

Hur gör man?

Givetvis kan du inte ta på kläderna när du shoppar online. Men med dagens returrättigheter kan du lätt beställa hem flera storlekar, färger och mönster för att i lugn och ro prova kläderna hemma. Det som inte passar skickar du bara tillbaka. I de flesta fall då du online shoppar ingår fri retur av alla varor. Spendera kanske lite extra pengar för ett plagg och välj varumärken som är kända för hög kvalitet på sina produkter. Lite dyrare är lite bättre. Man får faktiskt oftast vad man betalar för.

Mer än kläder

Annat som oftast intresserar mannen mer än mode är just teknik. På nätet finns ett oändligt utbud prylar och produkter som lockar bättre än klädesplagg. Här kan man rådas om att vara mer kritisk. Läs den finstilta texten om produkterna, kolla vad som gäller angående köpevillkor, frakt- och returavgifter. Vad har du för rättigheter som konsument? Återigen, välj etablerade varumärken för att försäkra dig om en bra produkt och läs igenom specifikationerna noga. Använd dig gärna av jämförelsesajter på nätet för att få bästa priset på marknaden. Du kan även undersöka priset direkt hos tillverkaren. Kolla bäst i test-sidor online, läs omdömen och recensioner som andra köpare lämnat om produkten, jämför pris och prestanda innan du bestämmer dig för den produkt som passar dig. En del E-butiker ger dig mellanskillnaden tillbaka om du hittar samma produkt billigare i en annan butik, så du kan alltid försäkra dig om att du får bästa möjliga pris. Bra va? Det är lätt som en plätt, på nätet kan du med all enkelhet hitta just den pryl som passar ditt syfte.

Så ge dig ut i cyberrymden och upptäck en helt ny värld av shopping! Nu!