Vad kostar det med botox?

27 Dec
Vad kostar det med botox?

Pannrynkor, ögonbrynslyft eller Lip Flip? Det är bara tre av de behandlingar som genomförs med botox utifrån ett skönhetsperspektiv. Men vad kostar det? Följande priser hittas hos en salong i Stockholm.

Pannrynkor

Pannan är ett av de vanligaste ställena att använda botox på. Detta för att släta ut huden och minska mängden rynkor samt dess storlek. Bland de vanligare behandlingarna finns ”Arga rynkan” och ”Kråksparkarna”. Främst används botox för att minska mängden men det går även att genomföra behandlingar som en förebyggande åtgärd. Detta i så fall hos personer som har anlag för att få en större mängd rynkor. Priset hos denna salong är ca 1900 kr.

Näsrynkor

Vid rynkor på näsan är botox både vanligt och mycket effektivt. Rynkorna slätas ut och man får en mer estetisk näsa. Priset hos denna behandling är ca 1800 kr.

Ögonbrynslyft

Botox kan även användas för att lyfta upp ögonbrynen. Det är då främst de yttre delarna av ögonbrynen som önskas lyftas men det är även möjligt att göra detta på de centrala delarna. I likhet med andra behandlingar är det mycket viktigt att ha en konsultation där man går igenom förväntningar och hur ingreppet kommer att ske. I likhet med pannrynkor och näsrynkor tar varje behandling ungefär 15 minuter. Priset hos denna salong är ca 1900 kr.

Samtliga priser som presenteras ovan är från samma salong i Stockholm. Prisnivåerna kan skilja något mot andra salonger men någon större skillnad är det inte. Det viktigaste är att man som kund känner sig trygg i dit man går och har förtroende för de som utför ingreppet. 

Inte bara för skönhetsbehandling

Botox används inte enbart för skönhetsbehandlingar utan även för att minimera migränproblem samt minska svettningar. Vid stora problem kan kostnaden betalas av den allmänna vården. Ingrepp inom skönhetsbehandling betalas däremot extremt sällan av den allmänna vården. 

Övergående och kräver löpande behandling

Man bör även komma ihåg att botoxbehandlingar är övergående. Det betyder att den effekt som ges vid behandling sakta försvinner över tid. Man kan räkna med att en behandling håller i sig mellan tre till sex månader. Det går därmed inte att genomföra en skönhetsbehandling och få permanent effekt. Källa: Information kommer från Botox i Stockholm – En skönhetssalong som erbjuder en rad olika skönhetsbehandlingar även om namnet antyder att de främst fokuserar på just botoxbehandlingar.